Powrót

Czekoladowe pancakes

Czekoladowe pancakes

 

Czekoladowe pancakes to dobry pomysł na śniadanie lub pyszną przekąskę. Sycące, delikatne, z dodatkiem wody gazowanej Cechini Muszyna – czekoladowe pancakes są idealne na słodki początek dnia.

 

czekoladowe pancakes cechini muszyna

 

Składniki:

60 g mąki pszennej

1 jajko

15 g kakao naturalnego

40 g jogurtu naturalnego

1 łyżeczka sody oczyszczonej

2 łyżki soku  z pomrańczy

10 g erytrytolu

2 – 4 łyżki wody mineralnej, gazowanej Cechini Muszyna

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Mąkę wymieszaj z kakao, erytrytolem, wlej wodę mineralną gazowaną. Jajko rozbełtaj w miseczce, dodaj jogurt i sodę oczyszczoną. Połącz mokre składniki z resztą suchych składników i dodaj odrobinę soku z pomarańczy. Całość wymieszaj i smaż na patelni do czasu zarumienia się placuszków z jednej i drugiej strony.

Przepis powstał we współpracy z: dietetyk Anna Gręda