Powrót

Pełnoziarniste gofry bounty

 

 

Smaczne dla oka słodkie śniadanie z wodą wysokozmineralizowaną? Pomarańcze nie tylko ożywiają smaczną kompozycję kolorem, ale także orzeźwiają sprawiając, że cały przepis ma wyważony smak. Dodatek wody Cechini Muszyna pozwala uzyskać doskonałą konsystencję ciasta dzięki czemu gofry bounty smakują wyjątkowo.

 

gofry bounty

 

Składniki:

150g mąki typ 1850,

50 ml mleka,

100 ml wody Cechini Muszyna,

0,5 łyżki oleju rzepakowego,

jajko,

słodzidło,

jeśli ciasto będzie zbyt gęste – dodać trochę wody,

150g skyry naturalnego,

wiórki kokosowe (według uznania) ok 15/20g,

pomarańcza,

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

* wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Jeśli ciasto będzie zbyt gęste – dodajemy trochę wody,

* chochelką nakładamy masę do gofrownicy, pieczemy około 7 minut,

Powinniśmy otrzymać około 6-7 gofrów.

 

Skyr mieszamy z wiórkami kokosowymi, obieramy pomarańcze i kroimy w paski. Na gofry nakładamy masę kokosową i pomarańczę. Można posypać kakao i gotowe.

Smacznego!

 

Przepis powstał we współpracy z dietetyk Sandra Malek