Powrót

Wytrawne gofry z wodą Cechini Muszyna 

 

Pyszne gofry z wykorzystaniem wody mineralnej Cechini Muszyna to smaczny przepis na początek dnia. Idealne na śniadanie, przekąskę i kolację.

 

gofry cechini muszyna

 

Składniki:

 

1 jajko,

30 g mąki pszennej

30 g mąki kukurydzianej

1 łyżeczka proszku do pieczenia

100 ml wody gazowanej Cechini Muszyna

100 ml mleka

1 łyżeczka oliwy z oliwek

szczypta soli i pieprzu

opcjonalnie dodatek ulubionych suszonych ziół,np: bazylia, rozmaryn

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Żółtko wymieszaj z mlekiem,wodą i oliwą.  Dodaj mąkę, proszek do pieczenia, przyprawy i białko jaja ubite na sztywno. Całość delikatnie wymieszaj. Upiecz w gofrownicy. Zjedz z ulubionymi dodatkami, np. serkiem wiejskim wymieszanym ze szczypiorkiem i rzodkiewką.

 

Przepis powstał we współpracy z: dietetyk Anna Gręda